♦ imbunatateste memoria si sporeste puterea de concentrare
♦ are actiune energizanta
♦ contribuie la intarirea sistemului imunitar
♦ detoxifiaza organismul natural si eficient
♦ nivel bogat de antioxidanti
Matcha este o forma concentrata de ceai verde sub forma de pudra care este utilizata de secole in China si Japonia in cadrul ceremoniei ceaiului si pentru a mentine calugarii budisti concentrati si vigilenti pe parcursul meditatiilor. De fapt, termenul matcha si pronuntia sa (maa-chuh) sunt derivate din cuvintele japoneze care inseamna „pamant” si „ceai”.
Spre deosebire de alte tipuri de ceai, matcha contine frunzele intregi de ceai, oferind o sursa mai concentrata de nutrienti.
Datorita utilizarii intregii frunze de Camellia Sinensis si a procesului de macinare, ceaiul verde matcha ofera de zece ori mai multi antioxidanti decat o ceasca obisnuita de ceai verde.
Frunzele din care se obtine matcha sunt extrem de bogate in clorofila, substanta nutritiva care le da plantelor culoarea verde. Clorofila are proprietati antioxidante, antianemice, antiinflamatorii. In plus, ajuta la vindecarea ranilor, mentinerea echilibrului hormonal, detoxifierea organismului si promovarea sanatatii digestive.
Matcha imbunatateste memoria si creste puterea de concentrare
Deoarece este bogat in polifenoli, aminoacizi si L-teanina, ceaiul matcha stimuleaza undele alfa din creier. Aceste unde alfa sunt responsabile in calmarea mintii, mentinerea concentrarii si gandirii cu claritate si usurinta. Un studiu privind efectele combinate ale L-teaninei si cofeinei asupra performantei cognitive si a dispozitiei generale a constatat ca atat viteza, cat si acuratetea performantei la participanti.
Intareste sistemul imunitar
Componentii din ceaiul verde si mai ales din matcha, care este o formula imbunatatita a ceaiului verde, pot creste numarul de celule T din organism ce identifica antigenele prezente pe celulele organismului.
Secretul din spatele super-puterii matcha-ului se gaseste in compusii sai polifenoli numiti catechine, care sunt un tip de antioxidant care se gaseste in superalimente precum ceaiul verde, cacao si mere.
Are o aroma puternica, distincta, pe care multi o compara cu spanacul sau iarba de grau. Are un gust placut, este usor de preparat si este excelenta in regimul vegan sau vegetarian. Are utilizari variate, se poate consuma in ceaiuri, smoothie-uri, latte sau in diferite preparate culinare.
♦ atenueaza disconfortul muscular si articular
♦ imbunatatesc starea in timpul menstruatiei
♦ efect termic de incalzire
nutrienti esentiali pentru mentinerea vederii
puternic efect de neutralizare a radicalilor liberi
sustine sanatatea ochiului si a proceselor vizuale
protejeaza ochiul de razele UV
contine 20 mg de luteina
previne formarea gazelor intestinale
impotriva simptomelor de digestie lenta
efecte antispasmodice
cu extract de fenicul si ghimbir
ajuta la restabilirea confortului gastrointestinal
detoxifiant intestinal
contribuie la intarirea sistemul imunitar
fortifica organismul